Yüz Şekline Göre Saç Kesimleri ve Tarzları

Bazen bir ünlüde ya da bir arkadaşınızda gördüğünüz saç modeli çok hoşunuza gidebilir. Ve bu modele kavuşmak için elinizde fotoğrafla kuaföre gidip aynısını yaptırmak isteyebilirsiniz. Peki, bu modelin size uygun olup olmadığının hiç önemi yok mu?

Ne yazık ki bazı saç modelleri her yüz şekline uygun olmayabiliyor. Her ne kadar siz bir modeli çok beğenseniz de sizin için yanlış bir tercih olabiliyor. Bu yüzden yüz şeklinizi tanıyarak, ona göre kesim ve model kullanmalısınız.

Yüzünüz yuvarlak ise
Eğer geniş yanaklarınız ve yuvarlak bir yüzünüz varsa katlı saçları tercih edin. Gwyneth Paltrow’un bugün kullandığı saçlar gibi arkadan öne doğru uzun kesilen saçlar bu açığı kapayacaktır. Lakin parantez açmamız gereken bir husus var. Eğer uzun saçlara sahipseniz bahsettiğimiz bu model yanlış olur. O zaman da katlı kesimi denemelisiniz.

Yuvarlak yüzlü ünlüler: Kirsten Dunst, Kate Bosworth, Kate Winslet

Yüzünüz oval ise
Bukalemun gibi olmaya çekinmeyin. “Oval saç modeli her türlü saçı kaldırır” diyor saç stilisti Frederic Fekkai. Eğer elmacık kemiklerinizin dikkat çekmesini istiyorsanız kahkül bırakmalısınız.

Oval yüzlü ünlüler: Sarah Jessica Parker, Rihanna

Yüzünüz kalp şeklinde olursa
Saçınıza yükseklik katacak kesimler iyidir. Düz kesimlerden uzak durun ve genelde saçınızı açık bırakmaya özen gösterin.

Yüzü kalp şeklinde olan ünlüler: Victoria Beckham, Jennifer Aniston

Yüzünüz kare ise
Yüzü çerçeve içine alan katlar ve tek tarafa ayrılan saçlar köşeli yüzleri yumuşatır. Elmacık kemikleri öne çıkartmak gerekir. Böylece köşeli yüz daha az sert görünecektir.

Kare yüzlü ünlüler: Jessica Simpson, Demi Moore, Jennifer Connelly

Eğer geniş bir alnınız varsa
Kahküllü seçimler genelde kurtarıcı niteliğindedir. Ama çene hizzasından verilen katlar da geniş alnı olanlar için doğru bir model olacaktır.

Burnunuzun değil gözlerinizin dikkat çekmesini istiyorsanız Genelde saçlarınızı açık bırakmayı tercih edin ve saçı ortadan ayıran modelleri kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder